Welcome to the Australian Ford Forums forum.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and inserts advertising. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members, respond to polls, upload content and access many other special features without post based advertising banners. Registration is simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Please Note: All new registrations go through a manual approval queue to keep spammers out. This is checked twice each day so there will be a delay before your registration is activated.

Go Back   Australian Ford Forums > Club and Speciality Forums > Ford Car Clubs > New and Classic Ford Association of Australia Inc

New and Classic Ford Association of Australia Inc A Queensland based club for all Ford models of all ages of Show n Shine standard.

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 17-10-2015, 11:05 AM   #1
wanneroo
Regular Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 85
Default starting

Just need some recommendations re my fairmont EF

I have had a new fuel pump installed, however if I proceed to start the car turning the ignition key quickly as normal, the motor cranks but wont start, If I change this to turning the ignition on not cranking the motor allowing for the dashboard instrument gauges to settle and read such has the fuel level etc I wait 3secs then crank the motor it starts, no problem this is every time so I wait 3 secs and all ok

Can anyone explain whats going on? is this a fuel line pressure issue? OI have always cranked the motor right away before no problem this has been like this for a good time A new fuel pump was decreed responsible however I,am just fascinated to why it behaves this way the new pump doesn't fix this
wanneroo is offline   Reply With Quote Multi-Quote with this Post
This user likes this post:
 

Thread Tools
Display Modes

Forum Jump


All times are GMT +11. The time now is 03:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Other than what is legally copyrighted by the respective owners, this site is copyright www.fordforums.com.au
Positive SSL