Welcome to the Australian Ford Forums forum.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and inserts advertising. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members, respond to polls, upload content and access many other special features without post based advertising banners. Registration is simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Please Note: All new registrations go through a manual approval queue to keep spammers out. This is checked twice each day so there will be a delay before your registration is activated.

Go Back   Australian Ford Forums > Club and Speciality Forums > Ford Car Clubs > New and Classic Ford Association of Australia Inc

New and Classic Ford Association of Australia Inc A Queensland based club for all Ford models of all ages of Show n Shine standard.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 24-05-2016, 05:18 PM   #1
wanneroo
Regular Member
 
Join Date: May 2007
Posts: 81
Default TPS sensor

I took my EF falcon into my garage to have a new oxygen sensor, plus a MAP sensor, plus a new TPS were all were fitted
I was told my car was now ready for collection, I picked it up and drove noticing the car initially was idling at an higher rate than normal, however on the open road the auto transmission omitted to change up to 3rd gear being top gear it was revving high and getting warm, I stopped my car in the emergency lane of the freeway and called them I was advised to take it back in
The apprentice was instructed to take out the new TPS and put the old one back in, this he did he road tested it and it was back to normal I was advised the new TPS was faulty

I didn't believe it was faulty since learning that the computer codes had not been erased or the TPS positioned from advice I have received, it appears many mechanics have no computer gear to do a check I would appreciate members commenting on this state of affairs, I called an auto electrician he agreed the fault with my cat intermittent starting when only way if it doesn't start is to flatten the accelerator then she starts this has been going on for so long now I have sent many posts it seems to me the best move would have been to go to an Auto electrician I havent taken the EF in yet would welcome comments
wanneroo is offline   Reply With Quote Multi-Quote with this Post
Reply

Thread Tools
Display Modes

Forum Jump


All times are GMT +11. The time now is 08:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Other than what is legally copyrighted by the respective owners, this site is copyright www.fordforums.com.au
Positive SSL