Welcome to the Australian Ford Forums forum.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and inserts advertising. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members, respond to polls, upload content and access many other special features without post based advertising banners. Registration is simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Please Note: All new registrations go through a manual approval queue to keep spammers out. This is checked twice each day so there will be a delay before your registration is activated.

Go Back   Australian Ford Forums > Ford Australia Vehicles > Small and Mid Sized Cars > Laser and Telstar

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 19-06-2018, 05:38 PM   #1
Harit6365
Starter Motor
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 2
Default Laser won’t start

I have a 1994 Ford laser 1.6 manual the engine use to cut out then sometimes start up again by dropping down the gears other times had to wait for a while then it would start until now when it cut out and doesn’t want to turn over. The ignition lights come on and can hear fuel pump and turn the key and nothing is there anyone who has had this problem or someone who can help me with this problem?
Harit6365 is offline   Reply With Quote Multi-Quote with this Post
Old 19-06-2018, 11:06 PM   #2
GTLEGEND
FF.Com.Au Hardcore
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 3,887
Technical Contributor: For members who share their technical expertise. - Issue reason: The quality of information he provides is in depth and highly valued by those posting questions. Valued Contributor: For members whose non technical contributions are worthy of recognition. - Issue reason: Every advice post I visit where OP are seeking advice for their new vehicle, he is there and adds valuable support and advice for rectifying the problem. Really is a Legend. 
Default Re: Laser won’t start

Similar issue happened to my 93 KH Laser, no spark at lead ends, ended up being the distributor module.

So you best start by checking for spark. Pending on your results will determine next steps. No spark could be module or even coil or connections in the ignition system.

Let us know how you go and we can try and work through it. Is it a KH or KJ laser?
GTLEGEND is offline   Reply With Quote Multi-Quote with this Post
2 users like this post:
Old 20-06-2018, 09:14 AM   #3
falconhell74
FF.Com.Au Hardcore
 
falconhell74's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Mandurah W.A.
Posts: 1,439
Default Re: Laser won’t start

Yep as above
__________________
XC GS THE LAST OF THE OLD SCHOOL MUSCLE

BA falcon dedicated gas
Xc falcon

Previous fords-
xc falcon 500 ,250 x flow 3 speed
xc gs worked 250 x flow 4 speed
xa Fairmont 302 auto wagon
xb falcon 250 log auto 4 door
xb falcon 200 log auto ute
xc gs project - had to sell :-(
xc gs 302 4 speed 4 door
xc gs 351 auto 4 door
zf fairlane 302 auto
zk fairlane 250 x flow carb auto
zl fairlane 250 x flow EFI auto
xg ute
xd, xf x 3 ,ea,eb,ef,au x 3,telstar tx5
falconhell74 is offline   Reply With Quote Multi-Quote with this Post
Old 20-06-2018, 02:41 PM   #4
11ford11
FF.Com.Au Hardcore
 
Join Date: Apr 2014
Location: NSW
Posts: 1,013
Default Re: Laser won’t start

Check battery voltage.
Check battery cables.
Check starter for power at main cable and switch terminal . check earth cable.bridge power to small wire and see if it turns over. Is coolant level normal.
11ford11 is online now   Reply With Quote Multi-Quote with this Post
Old 20-06-2018, 03:28 PM   #5
Tassie f100
FF.Com.Au Hardcore
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,772
Default Re: Laser won’t start

So does it turn over alright or is it like the battery is flat and the starter won,t work,or it it turning over alright but just won,t fire. If the former,check battery terminals and starter motor connections,if its the latter the problem is almost certainly the ign module on the distributor.
Tassie f100 is online now   Reply With Quote Multi-Quote with this Post
Reply

Thread Tools
Display Modes

Forum Jump


All times are GMT +11. The time now is 11:42 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Other than what is legally copyrighted by the respective owners, this site is copyright www.fordforums.com.au
Positive SSL