Welcome to the Australian Ford Forums forum.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and inserts advertising. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members, respond to polls, upload content and access many other special features without post based advertising banners. Registration is simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us.

Please Note: All new registrations go through a manual approval queue to keep spammers out. This is checked twice each day so there will be a delay before your registration is activated.

Go Back   Australian Ford Forums > Site Sponsor Forums - In Alphabetical Order > ASL automedia

ASL automedia Specialising in the upgrade of BA/BF/Territory and FG audio and visual systems. We also repair all Ford (OEM) car stereos and produce OEM quality wiring harnesses. Website Link

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 16-12-2016, 08:05 PM   #1
Tommie
FF.Com.Au Hardcore
 
Tommie's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: ACT
Posts: 581
Default BA ICC prestige upgrade

Hi - tks for sending me that new silver prestige facia the other week. Looks great in the centre console. Thing is I am hoping you can help me with a little problem. my colour screen is not working at all (blank and dark) but radio and AC and other buttons are all working. We used my original BEM and six stacker in the swap from my orig monochrome small screen to the larger colour screen prestige version. I took it to Ford this week as thought they just need to 'recode' but they say they could not access the BEM as their recode program was rejected by my car. They said because the car is tuned the car is rejecting their attempts to access the BEM. Am puzzled what to do next as really like the silver facia look now! Will return tune to stock as a start, but should I also use the 'donor' six stacker in my unit? Is it mated to the colour screen?

Sorry for long post, hope you can give me a clue as to what to do next.
Tks
Johnb
__________________
FGX XR8, auto
Vixen BA XR8, auto.
Lightning Strike FG XR6, manual.
Tommie is online now   Reply With Quote Multi-Quote with this Post
Old 16-12-2016, 08:30 PM   #2
Magna
FF.Com.Au Hardcore
 
Magna's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 875
Default Re: BA ICC prestige upgrade

The cd players from the mono and colour screens are different. Try using the colour screen 6 stacker, if it powers up it will show "security code" on the screen. press and hold the MENU and FM buttons and it will allow you to test it for 5 minutes
Magna is online now   Reply With Quote Multi-Quote with this Post
Old 16-12-2016, 08:38 PM   #3
Tommie
FF.Com.Au Hardcore
 
Tommie's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: ACT
Posts: 581
Default Re: BA ICC prestige upgrade

Quote:
Originally Posted by Magna View Post
The cd players from the mono and colour screens are different. Try using the colour screen 6 stacker, if it powers up it will show "security code" on the screen. press and hold the MENU and FM buttons and it will allow you to test it for 5 minutes

Tks for the advice. What do you mean allow to test for 5 minutes, what happens then. Pls excuse my ignorance but this is all new and a mystery to me.
__________________
FGX XR8, auto
Vixen BA XR8, auto.
Lightning Strike FG XR6, manual.
Tommie is online now   Reply With Quote Multi-Quote with this Post
Old 16-12-2016, 09:19 PM   #4
Magna
FF.Com.Au Hardcore
 
Magna's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 875
Default Re: BA ICC prestige upgrade

Quote:
Originally Posted by Tommie View Post
Tks for the advice. What do you mean allow to test for 5 minutes, what happens then. Pls excuse my ignorance but this is all new and a mystery to me.
it bypasses the security code for 5 minutes, so you can test out the unit. after that it goes back to displaying "security code error"
Magna is online now   Reply With Quote Multi-Quote with this Post
This user likes this post:
Old 18-12-2016, 09:36 AM   #5
Falcon0213
Regular Member
 
Falcon0213's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 56
Default Re: BA ICC prestige upgrade

That's why if your car has been tuned it's always good to have the flash tune box or what ever was used to tune your car. When the error screen pops up it will disappear an reset once you turn it to start. I just hooked up my sound system new head unit amp sub etc. Now to upgrade the speakers and tweeters next week an maybe replace my 8' factory sub with a 8' mid range . Hope you find the help you need

Sent from my Tab2A7-10F using Tapatalk
Falcon0213 is offline   Reply With Quote Multi-Quote with this Post
This user likes this post:
Old 18-12-2016, 07:26 PM   #6
Tommie
FF.Com.Au Hardcore
 
Tommie's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: ACT
Posts: 581
Default Re: BA ICC prestige upgrade

Well changed the stacker today with the one that came with the colour screen. All came to life, all good now. Mine was labelled as a 'Mid' range one and the replacement was 'High End'. So thanks for the advice.

JB
__________________
FGX XR8, auto
Vixen BA XR8, auto.
Lightning Strike FG XR6, manual.
Tommie is online now   Reply With Quote Multi-Quote with this Post
Old 26-12-2016, 10:07 AM   #7
pundit
Gazza!
 
pundit's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,839
Default Re: BA ICC prestige upgrade

Quote:
Originally Posted by Magna View Post
The cd players from the mono and colour screens are different. Try using the colour screen 6 stacker, if it powers up it will show "security code" on the screen. press and hold the MENU and FM buttons and it will allow you to test it for 5 minutes
Interesting theory on them being different.. The 6 stacker in my premo sound dual zone icc is from a 6 stacker prestige sound monocrhrome single zone unit.. Works fine.
__________________
2005 Silhouette BA Fairlane Ghia Turbo
2017 AFF Nats best burnout chariot
ZF 6spd converted, GTX3582R, semi forged motor, and a heap of plazmaman and xforce goodies engine by Heinrich, tuned by BluePower Racing Developments.
11.79 @ 122mph

RIP 2006 - 2017


2007 Lighting strike BF MKII Fairmont Ghia

2009 Ocean LV Focus hatch
pundit is online now   Reply With Quote Multi-Quote with this Post
Old 04-12-2019, 10:18 AM   #8
Bigredbf
Regular Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Sydenham
Posts: 73
Default Re: BA ICC prestige upgrade

Anyone know where I can get a bf icc dual zone programmed in Melbourne? Spoken to Matt no luck, wrecker telling me his programmer can program a dual zone to work off a single zone car but I been waiting for ever for him to get the icc in stock and I found a cheap one so I donít think he wants to help me😔
Bigredbf is online now   Reply With Quote Multi-Quote with this Post
Old Today, 08:28 AM   #9
Bigredbf
Regular Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Sydenham
Posts: 73
Default Re: BA ICC prestige upgrade

f the ford dealerships they are so expensive have the highest quality quipment that mechanics are not allowed to get but have no clue how to use it or what it’s capable of doing they’ll replace every component that reports issues and the cost is more than my car then I’ll pay them for the report and to try wash ur car so I took it for a second opinion and 8th of the price runs like new I’ll never use ford again unless a machanic tells me it’s impossible for them to achieve something without a “wds” and hope u find the best ford machanic in Australia, or I have a ford still under warranty! Ok I installed the icc dual zone, I could operate the radio for 5mins to test (befor security code came back on) by holding am and menu at the same time, nothing on the climate control worked, it all needed programming, I found someone who dose this work. Cheap! Cheap few thing need programming and a full dual zone conversion heater box ect $500 as an option, I’m still running it as a single zone

save ur self money don’t go ford if u live in melb his near coldarpark race way.

0407785950
Tell him to give you the Bill treatment hope this helps��

Last edited by Bigredbf; Today at 08:44 AM.
Bigredbf is online now   Reply With Quote Multi-Quote with this Post
Old Today, 09:20 AM   #10
Bigredbf
Regular Member
 
Join Date: Jun 2014
Location: Sydenham
Posts: 73
Default Re: BA ICC prestige upgrade

It takes 20 30mins and check any engine/ error codes at the same time
Bigredbf is online now   Reply With Quote Multi-Quote with this Post
Reply

Thread Tools
Display Modes

Forum Jump


All times are GMT +11. The time now is 10:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Other than what is legally copyrighted by the respective owners, this site is copyright www.fordforums.com.au
Positive SSL